Bort- og tilskadekomne dyr

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg finder et tilskadekomment dyr?

HUNDE:

Alle hunde skal være ID-mærkede og derfor har hunde i lovens forstand altid en ejer. Hvis hunden ikke er kommet til skade kan ejeren til en chippet eller øretatoveret hund findes i Dansk Hunderegister. Ejeren kan opspores af det lokale politi.

Hvis hunden er kommet til skade kan den bringes til dyrlægen og vi vil hjælpe med at finde frem til ejeren.

TAMKATTE:

Hvis katten ikke er kommet til skade vil ejeren kunne opspores via Dansk katteregister eller Det danske katteregister såfremt katten er øretatoveret. En mikrochip vil ikke være synlig og kræver derfor at katten scannes med en chipaflæser hos Falck, politiet eller en dyrlæge.

Hvis katten ikke er ID-mærket vil ejeren ikke kunne opspores og katten vil blive forsøgt videreformidlet eller i tilfælde af alvorlige skader evt. blive aflivet.

VILDKATTE OG ANDRE VILDE DYR:

Hvis du finder tilskadekomne vilde dyr har Dyrenes Beskyttelse oprettet en nødtelefon tlf. 1812 der svarer døgnet rundt. Her vil der sidde personale der kan vejlede dig om hvad du skal gøre.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.