ID-mærkning af hunde og katte

Hvad siger loven om ID-mærkning?

HUNDE:

Alle hunde skal ifølge loven være chipmærkede og registrerede i Dansk Hunderegister. senest når de er 8 uger gamle Det sker ved at dyrlægen eller en fra kennelklubben indgiver en mikrochip under huden i venstre side af halsen.

I forbindelse med mærkningen indberetter vi hundens og ejers data til Dansk Hunderegister. Samtidigt opkræves et registreringsgebyr. Dansk Hunderegister sender registreringspapirerne direkte til din adresse når hunden er registreret. Hvis du ikke modtager papirerne fra Dansk Hunderegister er det vigtigt at du kontakter den, der har chipmærket hunden så du kan sikre dig at registreringen er korrekt.

Det er også lovpligtigt at hunden bærer halsbånd med hundetegn der som minimum angiver ejers adresse. Vi anbefaler derudover også at angive ejerens telefonnummer.


KATTE:

Der er ikke noget krav om mærkning af katte i Danmark. Vi anbefaler alligevel at katte mærkes enten med en tatovering i narkose eller ved indsprøjtning af en mikrochip. I forbindelse med mærkningen indberettes oplysninger om katten og dens ejer til Dansk Katteregister.

Hvis din kat bliver væk hjemmefra eller bliver indbragt til en dyreklinik efter at være kommet til skade vil dyrlægen kunne finde dig i katteregisteret. På den måde er du sikret medindflydelse på hvad der vil ske med din kat hvis den er kommet til skade. En kat hvor ejeren ikke kan opspores vil ofte blive betragtet som herreløs hvilket kan betyde videreformidling eller aflivning.

Vær opmærksom på at vi øretatoverer katte gratis i forbindelse med neutralisering.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.