Kiropraktik og akupunktur

Stina er både dyrlæge og kiropraktor/akupuntør

Kiropraktik blev udviklet i af DD Palmer i USA i 1885, det er en manuel behandlings form der tager udgangspunkt i kroppens evne til at hele sig selv. Det vil sige at man ved at stimulere og forbedre nerve impulser til muskler og led gennem kiropraktisk manipulation af rygraden kan forbedre bevægelse og velvære for det enkelte dyr. Målet med en behandling er at forbedre dyrets velfærd, og stimulere kroppen til at hele sig selv. Den metode jeg anvender er en meget mild metode, som normalt tolereres rigtig godt af hunden.

Akupunktur er en behandlings form der har været anvendt i mange tusind år i Kina hvor man har en meget holistisk tilgang til kroppen, og det handler om at genoprette balance i Qi ved at stimulere punkter på kroppen. Det er bevist at der sker en frigivelse af endorfin (kroppens egen smertestillende medicin) når akupunktur punkter stimuleres. Akupunktur er derfor et godt alternativ til traditionel smertestillende medicin.

 

Hund

Kiropraktik og akupunktur kan anvendes i mange situationer, men det er især givtigt hos:

Ældre stivbenede hunde (slidgigt)

Hunde der bruges til konkurrencer og udstilling af forskellig art

Efter operationer, især hvor benene har været

involveret og der derfor vil være nogle kompensatoriske smerter

Smerter, feks rygsmerter eller smerter af anden ubestemmelig karakter. Ofte hvis hunden ændrer adfærd kan det skyldes smerter som kan være svære at sætte en finger på.

Forbedring af velvære

Hunderacer man ved er disponerede for bestemte lidelser i bevæge apparatet, feks diskos prolaps, hofte dysplasi og spondylose

 

Heste:

Kiropraktik og akupunktur er gavnligt i mange situationer.

Hvis hesten ændrer adfærd, både under ridningen og når man arbejder med den fra jorden af. Ofte er ændret adfærd et udtryk for smerter.

 

Kiropraktik og akupunktur kan hjælpe på mange slags lidelser som f.eks. rygproblemer, gigtsmerter, haltheder og stivhed. Dyrlæge Stina Aarup Hansen har meget erfaring med kiropraktisk behandling af hunde.

Stina svarer på dine spørgsmål hvis du vil høre om dit dyr kunne have gavn af kiropraktisk behandling.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.